nav10.jpg

[ Luuc uitblinker van het jaar! ]

Luuc glunderend op zijn werk in Bathmen aan de Veldkampsteeg.

LOCHEM – Luuc Spoelder uit Lochem is tot zijn verrassing door het Graafschap College in Doetinchem uitgeroepen tot uitblinker van het jaar. De 17 jarige Luuc is in dienst van Bouwopleiding Berkelstreek in Borculo. Via dit opleidingsinstituut is Luuc geplaatst bij Bouwbedrijf Enderink in Joppe. Vier dagen in de week is hij daar in dienst als bouwplaats assistent timmerman. Een dag per week gaat hij naar school op het Staringcollege in Doetinchem waar hij dus nu de uitblinker van het jaar is. Landelijk worden op alle MBO vakscholen een uitblinker van het jaar gekozen.

Vorig jaar waren er dat 48. Het maakt dan niet uit op welk vakgebied. Uitblinker wordt je niet zo maar. De leerlingen worden getoetst aan de hand van een lijst met behoorlijk strenge eisen om aan de voorwaarde van uitblinker te voldoen. In bouwbedrijf Enderink heeft Luuc daarbij een goed leerbedrijf met prettige collega’s.

Bij dit bedrijf heeft hij ook zijn werkstuk gemaakt dat sterk mee beoordeeld is bij de jurering. Dit werkstuk heeft Luuc gemaakt in een nieuwbouwwoning aan de Veldkampsteeg 16B in Bathmen en bestaat uit het timmeren en plaatsen van raamkozijnen en een complete voor een leek ingewikkelde bezoldering met balken. Een werkelijk indrukwekkende prestatie voor een 17 jarige. Het maakt wel duidelijk dat bij de beoordeling niet over één nacht ijs is gegaan.
Op 17 juni wordt Luuc op het Graafschapcollege officieel als Uitblinker van het jaar gehuldigd.

De landelijke huldiging van alle uitblinkers volgt op vrijdag 5 september in theater De Flint in Amersfoort. Gerrit Enderink van Bouwbedrijf Enderink zal hem daarvoor heel graag verlof geven.

bron: Extra nieuws

< terug naar overzicht